Etiketler

10 Mart 2015 Salı

TBD GENÇ


Merhabalar

Bu yazımda sizlere 8 Mart  tarihinde katılmış olduğum "TBD GENÇ" tanışma kokteylinden bahsetmek istiyorum.

TBD Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye'nin bilgi işlem çalışanlarını bir çatı altında toplayan dernek, Türkiye'nin en eski ve en çok üyesi olan bilgi işlem meslek örgütüdür.  (1971 yılında kurulmuştur.)
TBD GENÇ ise Türkiye Bilişim Derneği'nin genç kolu yani üniversite öğrencilerinin oluşturmuş olduğu derneğin alt kollarından birisidir. Dernek ile ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.






7 Mart Cumartesi günü 11.Bilmök etkinliğine katılan tbdgenç başkanı Gökhan ve Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin ve Melih (başka arkadaşlar da var ise isimlerini bilmediğim için belirtememiş olabilirim) üniversite öğrencilerini dernek hakkında bilgilendirerek derneğe üye olmaları konusunda teşvik ettiler.


 Öğrencilerin ilgisinin de bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz.








Tabiki yeni kayıtları aldıktan sonra bir de tanışma kokteyli olmazsa olmazdır :))
8 Mart pazar günü saat 13.00 da dernekte bir tanışma toplantısı oldu.
Yaklaşık 45 kişiydik diyebilirim. Dernekte genç üyelerin yanında tecrübeli TBD üyeleri ve başkanları da vardı kokteyl de.. Pazar günü o güzel güneşli bahar havasında insanların vakit ayırıp derneğe gelmeleri işlerini ne kadar büyük bir özveriyle gerçekleştirdiğinin bir kanıtıdır bence..
Biz gençlerin de gelmesi de kendimizi geliştirmeyi ve derneğe, ülkeye katkıda bulunmak için istekli olduğumuzu gösterir diyebiliriz :))





Bence okul dışında kendimize bir şeyler katmak için çeşitli etkinliklere katılmalıyız ve bir derneğe üye olmak alanımız ve sektörümüzdeki hem tecrübeli insanların tecrübelerinden faydalanmak için hem de aktif olarak çalışmak ve kendi yaşıtlarımızın nelerle ilgilendiğini öğrenmek için sosyal ağımızı genişletmek için, yeni insanlarla tanışmak için kaçırılmayacak bir fırsattır. TBDGENÇ derneği ise daha tanışma kokteylinden gördüğüm kadarıyla Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin mutlaka üye olması gereken bir dernek. İçeriği dolu doluydu :))
Bilmök'te kurulan bilgilendirme standında duyduğum sorulardan birisi biz son sınıf öğrencisiyiz gerek var mı artık idi, ben yüksek lisans öğrencisiyim yani :)) bu konuda daha fazla söze gerek yok sanırım. Zaten mezun olup iş sahibi olduysanız genç koluna değil de normal TBD kısmında yer alıyorsunuz. :))
Kokteylde TBD den, ne gibi çalışmalar yaptığından, genç kolunun planladığı proje ve etkinliklerden bahsedildi. TBD de gençlerin rolünden ve diğer kollarında gençlere nasıl ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.
TBD GENÇ e üye olduğunuzda Bilişimle ilgili etkinliklerden haberdar olabilirsiniz çok kolaylıkla mesela :))

Ayrıca bu ay yeni yönetim ile birlikte uzun bir ara verilmiş olan bültene 5 yıldan sonra yeniden can suyu verildi. İçerisinde bilgilendirici bilişim yazıları mevcut, en arkasında ödüllü sorusu var, reklam yok, etkinlikler ve bilişimle ile ilgili haberler var... Bundan sonra da aylık olarak yayınlanmaya devam edecek olup 4 yada 8 sayfa olarak planlanmaktadır.




Çok iyi hazırlanmış bir tanışma toplantısıydı, organizasyon hoştu..
yiyecek içecekler bize kalsın...
Başkan Gökhan sağolsun :))
Kitap çekilişi vardı :D Bilişim ansiklopedisi...
Star Wars Legolarını ve dernek dergilerini de unutmamak lazım :))





Toplantı sonunda herkes acaba nasıl katkıda bulunabilirim diye düşünmeye başladı ve bende elimden geldiğince dernek ile ilgili bir tanıtım yazısı yazmak istedim, ilk katkım olduğunu söyleyebiliriz.
Sizleri de derneğimize bekleriz arkadaşlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder